Job opportunities

Preferred language:

English flag Czech flag Dutch flag
Current opportunities

Design Engineer Junior (Enschede) 1 FTE

Omschrijving

Een Design Engineer Junior bij Huisman modelleert, detailleert en berekent mechanische ontwerpen binnen één van onze productgroepen. Ben jij er klaar voor om opgeleid te worden tot specialist?

Het leertraject bij Huisman is vorm gegeven in ons Mechanical EDUcation Plan. Dit plan bestaat uit meerdere modules op het gebied van design en calculatie. In overleg met je lead engineer krijg je trainingen aangeboden afgestemd op jouw kennis- en ervaringsniveau.

Zodra je start bij Huisman ga je direct aan de slag met het onder begeleiding maken van ontwerpen en het doorrekenen hiervan. Aanvankelijk zal je je richten op het maken van detail designs van redelijk afgebakende ontwerpen (en calculaties). Het maken van eenvoudige basic designs is de daarop volgende stap. Je kijkt mee met de senior engineers in je team en verdiept je in de productenrange.

Stapsgewijs word je door deze praktische oefeningen bekend met de design- en calculatiemethoden van Huisman. Naar mate je je ontwikkelt zal het abstractieniveau van je opdrachten stijgen. In je werkzaamheden word je actief begeleidt en geadviseerd door de lead engineer en senior engineers binnen jouw team.

Jouw kenmerken
- Afgeronde TU opleiding in de richting werktuigbouwkunde of vergelijkbaar;
- Goede studieresultaten op de vakken statica, mechanica, ontwerpen & construeren, dynamica en materiaalkunde;
- Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
- Enthousiast en gemotiveerd;
- Een bijbaan in de (zware) machinebouw, maritieme sector of staalbouw is een pré;
- Ervaring met Autocad 2D en/of Inventor 3D is een pré.

Afdeling
De afdeling Mechanical Engineering bestaat uit 20 teams die het werktuigbouwkundige deel van het volledige ontwerp en uitwerking van onze projecten op zich nemen. Vanuit de afdeling Sales & Concepts ontvangt Mechanical Engineering het concept design. Binnen de afdeling wordt het concept design via het basic design uitgewerkt naar het detail design.

Onze teams zijn operationeel onderverdeeld in de volgende groepen: Cranes, Pipe-Lay, Drilling & After sales. Elk team wordt aangestuurd door een lead engineer en bestaat uit vier tot acht personen. Binnen het team kennen wij de rollen design, structural en CAD engineer.

De afdeling Mechanical Engineering bestaat in Nederland uit ongeveer 200 engineers en is fysiek opgesplitst over 3 locaties: Schiedam, Breda en Enschede. Onze vestigingen in Breda en Enschede bestaan momenteel ieder uit 4 teams.

Wij bieden
Je komt te werken in een dynamische werkomgeving met een informele werksfeer. Bij Huisman heb je ruime opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Daarnaast bieden wij je de volgende primaire en secundaire voorwaarden:
- Salaris conform indeling salarishuis (Salaris range tussen de €2600,- en €3500,- afhankelijk van genoten opleiding en ervaring)
- Bonusregeling
- Overwerkvergoeding / tijd voor tijd regeling
- Flexibele werktijden
- 24 vakantiedagen en 5 ADV dagen + 8% vakantiegeld
- Reiskostenvergoeding
- Collectieve pensioensverzekering met 4% eigen bijdrage
- Collectieve ziektekostenverzekering

 Apply for this job...Apply for this job...

Huisman Twente

Huisman Twente

Colosseum 19
7521 PV Enschede
The Netherlands
Phone: +31 (0)88 070 22 22
Fax: +31 (0)88 070 22 20

Share this