Job opportunities

Preferred language:

English flag Czech flag Dutch flag
Current opportunities

Hydraulic Engineer 1 FTE

Omschrijving

Een Hydraulic Engineer bij Huisman vertegenwoordigd de top als het aankomt op hydraulisch systeemontwerp. Wil jij je opgebouwde kennis en ervaring toepassen op de schaal van Huisman?

Elke installatie bij Huisman is complex. Een 4000mt offshore mast crane in combinatie met 2000mt pijplegtoren bevat bijvoorbeeld ruim 20 subsystemen. Alle subsystemen staan geschakeld en worden aangestuurd door een enkele HPU. Als hydraulic engineer maak je ontwerpen voor alle producttypen binnen Huisman. Je maakt hydraulic designs voor kranen, lieren, pijpleginstallaties en boorinstallaties.

Bij de start van een nieuw project werk je in je team de functionele omschrijving van de installatie uit tot een basis ontwerp. Dit doe je in nauwe samenwerking met de andere engineeringsdisciplines (mechanical, electrical en control systems). Gemaakte keuzes worden vastgelegd en gebruikt voor het gedetailleerd hydraulisch ontwerp. Het hydraulisch ontwerp bestaat uit schema’s, functionele beschrijvingen en fabricagetekeningen. Je specificeert of selecteert de juiste componenten en verwerkt deze in een stuklijst.

Het maken van deze ontwerpen neemt grofweg 70% van je tijd in beslag. De andere 30% van de tijd heb je een adviserende rol richting inkoop, werkvoorbereiding, leveranciers, productie en commissioning. Dit houdt in dat je regelmatig op de productievloer aanwezig zal zijn voor begeleiding van productie of testen van hydraulische systemen.

Om je kennis te laten maken met het productieproces kan, afhankelijk van je ervaring, je dienstverband bij Huisman starten met een praktische stage van 4-6 weken in onze hydrauliek werkplaats.

Jouw kenmerken
- Afgeronde HTS opleidingin de richting werktuigbouwkunde, mechatronica, luchtvaarttechnologie of automotive engineering;
- Ervaring met het ontwerpen van hydraulische systemen;
- Sterke communicatieve vaardigheden;
- Ervaring met Inventor 3D en E-plan Fluid is een pré.

Afdeling
De afdeling hydraulic engineering is verantwoordelijk voor het opleveren van hydraulische ontwerpen voor alle voorkomende installaties binnen Huisman. De afdeling bestaat uit een twintig tal hydraulic engineers welke worden aangestuurd door de engineering manager hydraulics.

Onze productielocatie in Tsjechië heeft een eigen team met hydraulic engineers. Daarnaast zullen met de komst van onze productielocaties in China en Brazilië, in de toekomst ook op deze locaties teams met hydraulic engineers worden gevestigd.

Wij bieden
Je komt te werken in een dynamische werkomgeving met een informele werksfeer. Bij Huisman heb je ruime opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Daarnaast bieden wij je de volgende primaire en secundaire voorwaarden:
- Salaris conform indeling salarishuis (Salaris range tussen de €2700,- en €5700,- afhankelijk van genoten opleiding en ervaring)
- Bonusregeling
- Overwerkvergoeding / tijd voor tijd regeling
- Flexibele werktijden
- 24 vakantiedagen en 5 ADV dagen + 8% vakantiegeld
- Reiskostenvergoeding
- Collectieve pensioensverzekering met 4% eigen bijdrage
- Collectieve ziektekostenverzekering

 Apply for this job...Apply for this job...

Huisman

Huisman

Admiraal Trompstraat 2 3115 HH
P.O. Box 150 3100 AD Schiedam
The Netherlands
Harbour no. 561
Phone: +31 (0)88 070 22 22
Fax: +31 (0)88 070 22 20

Share this