Job opportunities

Preferred language:

English flag Czech flag Dutch flag
Current opportunities

Structural Engineer (Schiedam) 1 FTE

Omschrijving

Een Structural Engineer bij Huisman berekent mechanische ontwerpen voor alle Huisman productgroepen. Ben jij een structural engineer en heb je ervaring op het complexiteitsniveau van Huisman?

Een nieuw project start met het opstellen van de inkoopspecificaties op basis van het concept design. De inkoopspecificaties omvatten: lagers, tandwielkasten, staal, cilinders, hijskabels, remmen enz. De design engineer zet het basic design op en werkt deze uit tot het detail design. Gedurende dit proces voer je voortdurend detailberekeningen uit ten behoeve van het optimaliseren van het ontwerp. Je beoordeelt ontwerptekeningen op sterkte, aandrijf-vermogen, eisen van de opdrachtgever, klasse of keuringsinstanties. Dit doe je met behulp van handberekeningen en eindige elementen berekeningen (Ansys / Femap). Kwaliteit staat zeer hoog in het vaandel bij Huisman. Uiteraard werk je zeer intensief samen met de design engineers en adviseer je hen gevraagd en ongevraagd vanuit je specialisme.

Om je verder te ontwikkelen tot specialist krijg je trainingen aangeboden afgestemd op jouw kennis- en ervaringsniveau. Ons Mechanical EDUcation Plan bestaat uit meerdere modules op het gebied van design en calculatie maar ook uit korte stages op andere afdelingen binnen Huisman. In het ontwikkeltraject richting senior structural engineer wordt er tevens aandacht besteed aan de disciplines electrotechniek en hydrauliek.

Jouw kenmerken
- Afgeronde TU opleiding in de richting werktuigbouwkunde of vergelijkbaar;
- Minimaal 3 tot 7 jaar ervaring als structural engineer binnen de (zware) machinebouw, offshore- / maritieme sector of staalbouw;
- Ervaring op het gebied van dynamische berekeningen in Ansys en/of Femap;
- Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;

Afdeling
De afdeling Mechanical Engineering bestaat uit 20 teams die het werktuigbouwkundige deel van het volledige ontwerp en uitwerking van onze projecten op zich nemen. Vanuit de afdeling Sales & Concepts ontvangt Mechanical Engineering het concept design. Binnen de afdeling wordt het concept design via het basic design uitgewerkt naar het detail design.

Onze teams zijn operationeel onderverdeeld in de volgende groepen: Cranes, Pipe-Lay, Drilling & After sales. Elk team wordt aangestuurd door een lead engineer en bestaat uit vier tot acht personen. Binnen het team kennen wij de rollen design, structural en CAD engineer.

De afdeling Mechanical Engineering bestaat in Nederland uit ongeveer 200 engineers en is fysiek opgesplitst over 3 locaties: Schiedam, Breda en Enschede. Onze vestigingen in Breda en Enschede bestaan momenteel ieder uit 4 teams.

Wij bieden
Je komt te werken in een dynamische werkomgeving met een informele werksfeer. Bij Huisman heb je ruime opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Daarnaast bieden wij je de volgende primaire en secundaire voorwaarden:
- Salaris conform indeling salarishuis (Salaris range tussen de €2750,- en €4500,- afhankelijk van genoten opleiding en ervaring)
- Bonusregeling
- Overwerkvergoeding / tijd voor tijd regeling
- Flexibele werktijden
- 24 vakantiedagen en 5 ADV dagen + 8% vakantiegeld
- Reiskostenvergoeding
- Collectieve pensioensverzekering met 4% eigen bijdrage
- Collectieve ziektekostenverzekering

 Apply for this job...Apply for this job...

Huisman

Huisman

Admiraal Trompstraat 2 3115 HH
P.O. Box 150 3100 AD Schiedam
The Netherlands
Harbour no. 561
Phone: +31 (0)88 070 22 22
Fax: +31 (0)88 070 22 20

Share this