Job opportunities

Preferred language:

English flag Czech flag Dutch flag
Current opportunities

Service Engineer (Control Systems) 1 FTE

Omschrijving

Een Specialist Engineer (Control Systems Service Engineer) bij Huisman is een specialist op het gebied van besturingstechniek. Acteer jij op het hoogst haalbare niveau binnen je vakgebied, ben jij een steunpunt voor de buitendienst en schroom je niet om voor de meest complexe problemen zelf het veld in te gaan?

Als Specialist Engineer (Control Systems Service Engineer) ben je gespecialiseerd in het analyseren en verhelpen van storingen en het uitvoeren van service werkzaamheden met als voornaamste gebied control systems. Je bereid je werkzaamheden voor op de locatie Schiedam en verricht deze wereldwijd aan bestaande Huisman installaties. Je bevindingen uit de praktijk koppel je terug naar de Control Systems Engineering afdeling ten behoeve van de verbetering van nieuwe ontwerpen.

Je onderhoudt bestaande besturingssystemen en eventueel pas je ontwerpen aan volgens project- en klanteisen. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het analyseren en aanpassen van het ontwerp op basis van requirements en specificaties. Je voert software modificaties uit (PLC en SCADA) en bent verantwoordelijk voor het opstellen van de bijbehorende testdocumentatie. Voor een modificatie voer je een grondige risico analyse uit volgens een change management procedure.

In samenspraak met de klant draag je zorg voor de voorbereiding van in bedrijf name van aanpassingen en upgrades op locatie. Je biedt advies aan de klant over de installaties middels telefoon, remote access of op locatie bij vragen of storingen, waarbij het control system als diagnose tool wordt gebruikt. Daarnaast train je de klant in de uitvoering van hun taken met betrekking tot het gebruik en onderhoud van de besturingen van alle voorkomende Huisman installaties.

Jouw kenmerken
- Minimaal 7 jaar ervaring met internationale servicewerkzaamheden binnen de maritieme/offshore sector;
- Brede technische basis met nadruk op besturingstechniek (PLC’s en frequentieregelaars) aangevuld met kennis van mechanica, electrotechniek, hydrauliek (aandrijftechniek);
- HBO werk/denkniveau;
- Hoge mate van zelfstandigheid en probleemoplossend vermogen;
- Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.

Afdeling
Huisman Europe Services is als onderdeel van Huisman Global Services verantwoordelijk voor wereldwijde service en spare parts, zowel tijdens de oplevering van een installatie als gedurende de totale levensduur. Huisman Europe Services bestaat uit een vijftal afdelingen: Projects, Sales, Service, QESH en Supply Chain.

Het doel is om het hoogst mogelijke niveau van klanttevredenheid te behouden waarbij de nadruk ligt op een vloeiende samenwerking tussen zowel Huisman en haar klanten als onze leveranciers.

De service afdeling voorziet onze klanten van wereldwijde ondersteuning en service voor alle opgeleverde equipment bij storingen, groot onderhoud, modificaties, upgrades en retrofitting. Daarnaast adviseren zij onze klanten doorlopend op het gebied van gebruik, onderhoud, troubleshooting en mogelijke modificaties.

Wij bieden
Je komt te werken in een dynamische werkomgeving met een informele werksfeer. Bij Huisman heb je ruime opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Daarnaast bieden wij je de volgende primaire en secundaire voorwaarden:
- 48-uurs servicecontract in combinatie met aanvullende dagvergoedingen en compensatiedagen
- 4 weken op-af schema is optioneel
- Salaris conform indeling salarishuis (Salaris range tussen de €4200,- en €6000,- op basis van 48 uur, afhankelijk van genoten opleiding en ervaring)
- Bonusregeling
- Overwerkvergoeding / tijd voor tijd regeling
- Flexibele werktijden
- 24 vakantiedagen en 5 ADV dagen + 8% vakantiegeld
- Reiskostenvergoeding
- Collectieve pensioensverzekering met 4% eigen bijdrage
- Collectieve ziektekostenverzekering

 Apply for this job...Apply for this job...

Huisman

Huisman

Admiraal Trompstraat 2 3115 HH
P.O. Box 150 3100 AD Schiedam
The Netherlands
Harbour no. 561
Phone: +31 (0)88 070 22 22
Fax: +31 (0)88 070 22 20

Share this